Wie zijn wij?

Het Open Huis Sint Cathrien is een ontmoetingsplek voor iedereen. Het Open Huis werd in 1986 opgericht door de voormalige Rooms-Katholieke Binnenstadsparochie Eindhoven en de Protestantse Gemeente Eindhoven. De stichting is echter geheel onafhankelijk en draait volledig op de inzet van vrijwilligers. Er zijn geen betaalde krachten.

Wij vinden inspiratie in de traditie van christelijke barmhartigheid: het geven van aandacht, het tonen van betrokkenheid en verlenen van hulp waar dat mogelijk is. Daarom staan onze vrijwilligers 4 dagen per week (in de winter 5 dagen per week) klaar om ouderen en jongeren, dak- en thuislozen, gasten die het om welke reden dan ook moeilijk hebben, medemensen uit vele landen, en alle andere gasten en passanten te ontvangen in de sfeervolle ontmoetingsruimte van het Open Huis.

In september 2016 vierde het Open Huis zijn 30 jarig bestaan.
Het Open Huis heeft in de loop der jaren het karakter gekregen van warmte, rust en vertrouwelijkheid. Een rustplaats voor velen.

Per jaar wordt het Open Huis ongeveer 6000 keer bezocht en worden 3000 maaltijden verstrekt.

In de wintermaanden bij streng winterweer organiseert het Open Huis samen met het Diaconaal Centrum Eindhoven en de Petrusparochie een dagopvang voor dak- en thuislozen  in het kerktrefcentrum van de Petrusparochie.

Het Open Huis heeft op geen enkele wijze een zending – of missiedoelstelling.

Medemogelijk gemaakt door:  sintlucas

    Contact

    Stichting Open Huis Sint Cathrien

    Begijnenhof 2
    5611 EL Eindhoven